B

Zaterdag 4 november was het dan weer zover, kleintje Berenloop, op Terschelling.

De buienradar liet heeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeel regen zien, maar daardoor lieten wij ons niet ontmoedigen! De heenreis begon al goed in café Woeste Willem was het al Bere gezellig en om 10.00 uur ’s ochtend vloeide het bier en de wijn en de berenburgjes al rijkelijk.

Maar niet aan de tafel van Sjoerd de Boer, want hij moest nog in de herkansing om een nieuw PR neer te zetten op zaterdagochtend.

De training van te voren liepen optimaal zowel op de dinsdagavond als op de zondagochtenden.

Ongeveer allebei hetzelfde tempo en eenmaal met de cruise control erop ging het goed en zonder blessures! Dus daar kon het niet meer aanliggen.

De weergoden waren ons zaterdagochtend zeer goed gezind, het was droog, maar wel met een stevige wind. Gelukkig hadden we deze keer een elektrische fiets dus zonder al te veel moeite kwamen we op het sportveld aan. Na de nodige verklederijen en toiletbezoeken stonden we mooi op tijd, in de achterhoede, aan de start.

Als het startschot klinkt komt de hele colonne, ruim 1700 man/vrouw, langzaam op gang.

Je hebt even tijd en ruimte nodig om je eigen tempo te bepalen, maar zodra je uit het bos komt en door de duinen je route vervolgd gaat dit steeds beter.

De aanmoedigingen en de muziek langs de kant geven je een boost om vooral door te gaan en natuurlijk deden we dat! Nadat we de laatste heuvel in het traject bedwongen hadden kwamen we lachend, redelijk fris en fruitig in 1:06 en een beetje weer over de finish, toch Sjoerd?

Het was weer een bjusterbaarlik wykein! Met veel regen en wind, maar tussen de buien door toch elke dag ongeveer 30 km gefietst, lekker eten en drinken en zelfs skinny dipping in de  Noordzee! De foto’s daarvan zijn niet geschikt voor op deze website☺☺☺