loopje

 

 

Dinsdagavond 16 mei was het dan zover, een loopje van 5 en 10 km. Dit in het kader van de opleiding tot looptrainer 3 door Yvonne en Willy, waar zij een jaarplan moesten opstellen tot aan een loopje. Daar zij in juni nog een cursus schema's maken gaan volgen (dat zat niet in deze cursus) hebben we met zijn drieen de schema's gemaakt tot aan het loopje, waarin ook de duurloopjes van de zaterdagen in mee genomen waren.

De 10 km lopers (Steven, Welmoed, Anneke en Sabine) gingen na een gedegen WU olv Willy van start om 19.30 uur, om eerst een rondje ijsbaan te lopen gevolgd door rondje Sikke'om. Yvonne verzorgde de WU, nadat de 10 km lopers uit het zicht waren verdwenen, voor de 5 km lopers (Nynke, Berber, Annie, Houkje en Janny) en hierna klonk ook voor hun het startschot en liep men direct naar rondje Sikke'om.

Onderweg kwam de bezemwagen bij een iedere loper langs om te vragen hoe of het ging, een ieder liep lekker op haar eigen tempo, en kwam daarna op de foto.

Steven had Houkje en Janny al op het betonpad van Sikke'om ingehaald en zag Annie, Berber en Nynke voor zich lopen, maar bij het Groencentrum sloegen zij af richting dorp, terwijl Steven doorliep naar het bos.

Yvonne stond de lopers op de wachten bij de finish, waar Berber en Nynke als eersten aankwamen, gevolgd door Annie op luttele minuten daarachter. Houkje en Janny, met de finish in zicht, voelden Steven alweer achter zich aankomen en trokken naar de streep nog even een sprintje om hem net voor te blijven. Daarna was het even wachten op Welmoed, Anneke en Sabine, maar zij mochten door een erehaag en onder luid geklap ook door de finish.

Na afloop hadden Yvonne en Willy een flesje water, een banaan en een mandarijn (of was het een sinasappel) voor ons. Daarnaast kregen wij voor onze prestatie nog een snelle Jelle omgehangen. Men was het er over eens dat het een zeer geslaagd loopje was en voor herhaling vatbaar. 

loopje7 loopje 1 loopje8 loopje9
loopje10 loopje11 loopje12 loopje2
loopje3 loopje4 loopje5 loopje6