Berenloop van Welmoed (en Sjoerd😊)

Eindelijk kwam het weekend van de Berenloop in zicht! In april alles al geboekt, startkaart, boot retour en hotel, nu nog trainen. Met op dinsdagavond de loopgroep training en meestal op vrijdagochtend een loopje met de 'die hards' moest dat toch goedkomen😊

Voor Sjoerd lag dit iets anders. Hij houdt namelijk altijd een zomerstop omdat hij dan zo nodig moet kaatsen en geen tijd meer heeft voor looptraining. Dus vanaf september was het voor Sjoerd vol aan de bak, maar het ging  voor ons allebei voorspoedig.

Welmoed
Startnummer 2022
Naam Welmoed Buma
Woonplaats Witmarsum
Vereniging Loopgroep Witmarsum
Netto tijd 1:05:43
Bruto tijd 1:07:54
Plaats 97e V50
Afstand 10 km
Snelheid 9,13 km/uur
Tempo 6:34 min/km

 

Helaas sloeg toen het noodlot toe en blesseerde Sjoerd zijn knie tijdens onze wekelijkse training, één week voor de Berenloop! Snel fysiobezoek en pijnstilling mocht helaas niet meer baten. De knie bleef dik met een strekbeperking en pijnlijk. Het mocht de pret niet drukken, het weekend was al geboekt dus gaan met die banaan!

Vrijdag 4 november om 10.00 uur op de boot, met een lekker bakje koffie en een gevulde koek voeren we zo naar Skylge. Daar aangekomen in de bus naar Lies, naar hotel  'de Walvisvaarder' waar we twee nachtjes zouden verblijven. Wat een gezellig en gemoedelijk hotel met heerlijk eten en drinken, een echte aanrader om hier eens te logeren!

De rest van de middag nog heerlijk geluncht op West, gefietst en tevens de route wat verkend van de Berenloop. In de laatste kilometers van de loop moet er nog een kleine klim in het bos gedaan worden alvorens bij de finish aan te komen. Nog een pittig staartje heeft die Berenloop dus. Vrijdagavond niet al te laat het bed op gezocht om fris en fruitig aan de start te kunnen verschijnen. Dat glaasje wijn moet dan zaterdagavond na afloop maar.

Zaterdagochtend, na nog heerlijk relaxed aan het ontbijt te hebben gezeten, begint het dan toch wat te kriebelen. Ga ik het redden? Haal ik mijn doelstelling om binnen de 1.10 te lopen, zijn de benen goed, ik mis een loopmaatje enz. Snel de zorgen aan de kant, ik heb drie fantastische supporters en verzorgers mee, het giet oan! Gauw op de fiets gestapt richting West, toch zo’n kleine 10 kilometer fietsen, een mooie warming up. Op het startterrein is het al een drukte van belang, het startnummer nog even opgespeld, nummer 2022, mooi nummer, mijn eerste Berenloop zal ik niet gauw vergeten, het gaat goed komen! Toch jammer dat mijn mattie geblesseerd is.

En dan is het zo ver, het startschot klinkt, in de achterhoede ga ik los. Ik had me voorgenomen niet te snel van start te gaan en me niet op te laten jagen door lopers voor mij. Na ongeveer 2 kilometer voel ik dat ik er lekker in zit, ik kan een mooi en constant tempo aanhouden. Het is heerlijk weer, niet te koud en niet te warm. De route is ook mooi, door bos en duin en overal supporters die geven je zo nu en dan echt een boost! Het einde van de 10 kilometer is dan ook eerder in zicht dan verwacht. In 1:05:43 kom ik over de finish, mijn doelstelling om onder de 1:10 te lopen heb ik gehaald. Maar wat schetste onze verbazing, bij het checken van de finish tijden heeft Sjoerd ook een tijdsregistratie van 1:07:15! Hoe is dat nu toch mogelijk met een geblesseerde knie? Hij blijkt zijn startnummer in zijn jaszak te hebben en bij het uitzwaaien van mij is hij aan de publiekszijde door de start gelopen en idem dito bij het binnenhalen door de finish. Zo heeft de tijdsregistratie hem ook opgepikt! Hilarisch, maar wel een schrale troost voor Sjoerd, hij had heel graag echt meegedaan!

sjoerd
Startnummer 2019
Naam Sjoerd R de Boer
Woonplaats Schettens
Vereniging Loopgroep Witmarsum
Netto tijd 1:07:15
Bruto tijd 1:07:15
Plaats 105e M50
Afstand 10 km
Snelheid 8,92 km/uur
Tempo 6:43 min/km

 

Om onze eerste editie Berenloop toch een beetje te vieren hebben we heerlijk koffie met gebak gehaald in hotel Bornholm. Daarna zijn we nog naar het strand gefietst bij paal 8 om nog lekker uit te waaien en van de zee te genieten. Wat is Terschelling toch mooi! Heerlijk borrelen, eten en slapen hebben we weer bij de Walvisvaarder gedaan.

De weersvoorspellingen voor de hele en halve marathon op zondag waren slecht en helaas kwam die voorspelling uit. Het regende pijpenstelen en het waaide erg hard, zo jammer!

Helaas waren we hierdoor genoodzaakt om een boot eerder naar huis te gaan zodat we Anneke en Sabine niet meer konden aanmoedigen op de 21 kilometer. Respect voor deze toppers die toch maar in weer en wind de tocht volbracht hebben!

Het was al met al een zeer geslaagd weekend en zeker voor herhaling vatbaar!