Daar gaan ze....... onderweg naar België, Janny donderdag met de trein op weg naar Dinant en vandaar de bus en als het tegenzit te voet naar Domaine de Bonsoy. De reis ging voorspoedig in enkele uurtjes en na de klim zat ze te stoel en te bank. Vrijdagmorgen 29 april vertrokken Ineke, Liset, Willy en chauffeur Yvonne in alle vakantiedrukte. Dat vond ook de TomTom die hun alle hoeken van Nederland heeft laten zien, maar uiteindelijk vonden ook zij de bestemming. De boodschappen uitpakken, bedden opmaken en aan de soep met een lekker broodje. 's Avonds nog een wandelingetje op een deel van het parcours, zo kregen we een indruk van wat ons te wachten stond.

 parcours    

Na een lekker nachtje slapen hebben we de benen, via een toch wel lange wandeling, laten weten wat ze in de namiddag voor de kiezen kregen. De macaronie smaakte heerlijk en er was nog genoeg over voor het diner. Om 17.00 uur vertrok Liset voor haar 18 kilometers, de anderen vertrokken een kwartiertje later voor de 9 kilometer.

Na de start liep het parcours door het dorp Falmignoul al meteen licht omhoog, waarna het schapenpaadje te smal was om in te halen. Daarna een deel door het bos stijgend, dalend en uitkomend op het vlakke gedeelte langs de maas, met aan het eind een waterpost. Daarna het bos weer in waar het pad alleen maar stijgend en hoger ging, met linksaf........ een berg steil omhoog. Wat was een ieder blij dat je goed boven kwam en even je ademhaling en hartslag op normaal niveau kon laten komen. Via een trekkerpad, langs koolzaadvelden met een magnifiek uitzicht weer op weg naar het dorp. Halverwege het vrij vlakke trekkerpad werd Janny al ingehaald door de eerste lopers van de 18 kilometers, ongelooflijk wat een tempo. Links-, rechtsaf, slingerend dalend, langs smalle paadjes (opzij springend voor de snelle jongens) kwamen Yvonne, Ineke en Willy moe maar voldaan over de finish. Direct gebeld naar Janny om te horen waar die ongeveer was, nou die lag maar 20 minuutjes achter het drietal. In het dorp ging het weer licht omhoog, maar gelukkig naar de finish weer naar beneden, zodat het op de foto lijkt dat Janny een behoorlijk tempo bij aankomst had. Wie ook echt een behoorlijk tempo had was Liset, ze kwam als vijfde vrouw over de finish en het was niet aan haar te zien dat ze 18 kilometers had gelopen, zo knap.

 

Be4  Be5  Be6  Be7  Be8 
 Be10  Be11  Be12  Be1  Be13
 Be3  Be2  Be14  Be15  B1

Voldaan en moe gingen we weer op weg naar het huisje, waar de koks de macaroni maar hoefden op te warmen. Wisten jullie dat er geweldige monteurs zich onder ons bevinden, Willy en Yvonne hadden binnen de kortste keren de afwasmachine aan de praat, fluitje van een cent. 

Zondag, na nog een wandelingetje, vertrokken Ineke, Willy, Liset met aan het stuur Yvonne weer richting Nederland, uitgezwaaid door Janny die nog enkele nachten bleef en pas donderdag vertrok met de trein richting Fryslân. Wat hebben we mooie dagen gehad met prachtig weer en een omgeving die indruk op ons maakte.