Van de Sint kregen we bericht dat we op dinsdagavond (onze reguliere trainingsavond) 30 november onze schoen op mochten zetten onder de Sinterklaas loop.

De Sinterklaas loop bestond uit een rondje van 2,5 km waar men onderweg 7 oefeningen moest doen. Deze oefeningen gaven een inkijkje hoe de Pieten en natuurlijk Sinterklaas zich voorbereiden op de grote dag van 5 december. 

Want het is niet zomaar iets om te kunnen klimmen en balanceren op de nok van een dak, Sinterklaas oefent zelfs met z'n paard op voetenwerk. 

Oefening 1 en 2 waren balans oefeningen, sta op 1 been 10 tellen stil, sta op 1 been met armen gekruist voor je borst, sta op 1 been en poets je tanden en ga op 1 been staan en doe je ogen dicht. Echt een Pietenoefening.

Oefening 3 was zijwaarts zwaaien met je been, elke ochtend oefent Sinterklaas deze oefening zodat hij soepeltjes zijn been over de rug van het paard kan zwaaien. Oefening 4 was ook typisch een oefening voor Sint en z'n paard, trottoirsprintjes (de paardenvoetjes)

Sinterklaas Cadeautjes Raamstickers (90x32cm) Kopen?

Oefening 5 en 6 bestond uit lichtvoetigheid voor de Pieten (zijwaartse been tik op gele bol) en een stukje kracht (springen van de daken) in squat positie zijwaarts heen en weer bewegen en grond aan tikken.

 

De laatste oefening (7) was de suicide sprint, want ja, Piet moet natuurlijk razendsnel kunnen sprinten zodat niemand hem kan zien nadat hij de pakjes door de schoorsteen heeft laten zakken. 

De Cooling-down bracht ons weer bij onze schoen en wat schets onze verbazing, elke schoen was gevuld met een heerlijke chocoladeletter.

De trainster kreeg er nog een gedicht bij, helemaal super.

sinterklaasopdrachten 600

Beste lopers van Loopgroep Witmarsum.
In deze barre tijden,
Waar we met z'n allen strijden,
Om de pandemie weg te jagen,
Waar iedereen verantwoordelijkheid moet dragen. 
Is het heus toch nog reuze fijn,
Om lekker actief bezig te kunnen zijn!
Zelfs op anderhalve meter hardlopen is toppie, zegt de Sint,
CHAPEAU, voor de trainster die altijd weer een mogelijkheid vindt!
Blijf positief en vooral gezond jubelt zwarte Piet,
het einde van de maatregelen ligt heus in het verschiet!
Blijf allemaal lekker lopen en denk een beetje om elkaar,
Dan maken we van 2022 weer een super sportief jaar.
Lieve hardlopers geniet nu maar van deze heerlijke lekkernij,
Sint en Piet zijn er volgend jaar zeker weer bij!